woensdag 6 januari 2010

Tapas en wandelen

Vandaag zouden we het ff rustig aandoen, dus bladerde ik wat rond in het tapasboek dat ik kreeg en ging aan de slag. We zijn per slot van rekening in Spanje. Het ziet er wellicht wat bloedig uit, maar het is een gegrillde en ontvelde paprika.

Gemarineerde champignons


En dan natuurlijk het eindresultaat:

Vanmiddag zouden we een wandelingetje in de buurt maken. Dat liep natuurlijk weer compleet uit de hand.
Ik had in Google maps een plek gezien waar we wellicht wel wat paadjes de bergen in zouden kunnen vinden. Mijn navigatie kende de plek ook nog en stuurde ons doelbewust dwars door rivierbeddingen en ander nauwelijks als weg te identificeren terrein naar de plek toe.

Het was een mooie spot, met wat gave rotsen. We besloten te kijken of we er een rondje omheen konden lopen. In het achterhoofd hadden we nog de Bear Grills situatie van vorig jaar, toen we minstens drie uur bezig waren om cross country op de juiste plek te belanden. Dat zou ons nu niet gebeuren, nee het zou een eenvoudig inlopertje worden. Dus liepen we wat volgens het pad omhoog langs de rotsen. We zagen al snel een groep gemzen rondlopen. Gelijk spijt dat we camera niet meegenomen hadden, Dan maar met de telefoon... De stipjes midden op de foto zijn de gemzen.

We zagen aan de andere zijde van de rots een paadje omlaag komen, en zo groot is het hier nu ook weer niet. Dus liepen we nog wat omhoog om te zien of we achterom bij dat paadje terecht konden komen, en namen een kleiner paadje, en nog kleiner en nog kleiner. Uiteindelijk liepen we toch weer cross country over olijfvelden en heuveltoppen die van dichtbij toch best wel wat begroeider zijn dan ze op afstand lijken. Hoe doet Bear dat toch altijd, vroeg ik me onderweg meermalen af. Toen Nick ermee aanraakte en Marja hem wat te drinken gaf wist ik het antwoord. Die heeft geen tien kilo kind voor zich hangen, ik rende snel naar een bergkammetje en zag waar we min of meer heen moesten, nog even ploeteren over de rotskam en we waren bij het pad dat terugging naar de auto, onderweg nog in rad spaans een praatje gemaakt met een herder en grappig genoeg kwam het paadje precies bij de auto uit.

Thuis lekker aan de tapas en natuurlijk een uur bezig die haard aan de gang te krijgen. Volgende keer ook maar houtjes sprokkelen onderweg, dan dient het nog een doel.


Foto: even pauze onder een olijfboom. Tip: eet geen olijven zomaar van de boom, kan niet zo lekker uitpakken.

2 opmerkingen:

  1. Olijven moet je ook aan de specialisten over laten ;)

    Leuk, blijf ons zo een beetje op de hooghte houden. Ik vlieg zelf Zondag de 10de voor 4 weken naar Cuba.

    Gr Jandini

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tapas zien er goed uit. Huis en zwembad trouwens ook. Alleen die open haard. Zo te zien is het warmer dan bij ons. Voorspelling: 15 graden nachtvorst! En geen zout meer te krijgen! Wij dromen van zonniger oorden.... en winterbanden....
    Groetjes, Gerdien

    BeantwoordenVerwijderen