Om te kijken of het voor een workshop wat zou zijn, besloot ik het eens te gaan doen. De ingredienten voor een basiskaas zijn vrij simpel: melk en iets om het te laten schiften. De melk liefst vers, en anders gepasteuriseerd, want met gesteriliseerd lukt het niet.






Wil je nou een boursin namaken, dan kun je het volgende doen: Voordat je begint: neem een grote teen knoflook en pers deze uit, vermeng met iets zout en zet een uurtje opzij. Door het zout wordt de knoflook nog wat verder gepureerd. Zoek verder wat provencaalse kruiden bij elkaar, en vermeng deze met de knoflook in de wrongel, voordat je hem uitknijpt in de theedoek. Voila. Niet lekkerder, niet goedkoper, wel, eh... Anders?
Natrapje: Kersenchutney en sachertorte

Neenee, niks onrijp. Deze kersensoort hoort zo lichtrood te zijn.
Van de buren kregen we weer eens een hoeveelheid kersen waar je u tegen zegt. Van de vorige lading had ik al jam gemaakt, omdat ik bang was anders een week lang alleen kersen te 'moeten' eten. Maar nu waren het er nog meer. Dus maar een chutney van gemaakt.

Wil je weten hoe je dat maakt? Kijk dan in de 'Boodschappen' van juni (kan nog net), en vervang de perziken door kersen, of niet....

Ik vond hier een spaans kookboek (ook best lastig), alleen maar over chocola. He wat vervelend! Ja, het weekend zat er aan te komen, en de passanten die wat kwamen drinken wilden wellicht ook wel een stuk taart. Goed excuus. Dus na 30 jaar maar weer eens een sachertorte gemaakt, hetgeen me deze keer wel wat makkelijker afging, ondanks het spaanse kookboek. Gedurende het hele weekend hebben we alleen twee biertjes verkocht, dus je begrijpt wie de taart uiteindelijk opgegeten hebben. Maar of dat heel erg is?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten